In BANNER_HOME, NOTICIES

Milla de Sarrià 2019

La Fundació ASPASIM, impulsora de la Milla de Sarrià 2019, és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitat psíquica. El seu objectiu és el de facilitar la integració dins la societat i intervenir en tots els àmbits que milloren el seu benestar general. D’aquesta manera, la forma que ASPASIM s’implica és potenciant la qualitat de vida d’aquestes persones amb inclusió en l’educació, el treball, l’oci i l’habitatge; principalment als seus propis espais i serveis residencials situats a Barcelona.

FAPEL dona suport al treball d’integració que fa ASPASIM amb les persones amb discapacitat intel·lectual. Per aquest motiu, un any més, FAPEL ha firmat un nou acord de col·laboració amb la iniciativa Correm Junts de la Fundació. El passat 27 d’octubre va tenir lloc la setena edició de la Milla de Sarrià 2019, una cursa solidària reivindica la inclusió de les persones amb discapacitats intel·lectuals. Consisteix a córrer una milla de distància (1.609 metres) al barri de Sarrià de Barcelona. Les inscripcions van ser de modalitat individual, en què un voluntari va córrer la milla amb un participant amb discapacitat intel·lectual; i de modalitat compartida, mitjançant la millaXperience. Aquesta segona modalitat pretén implicar els voluntaris en equips de 5 persones, amb la finalitat de compartir el repte de córrer conjuntament amb una persona amb discapacitat intel·lectual.

Com participar a la Milla de Sarrià

L’entitat ofereix la possibilitat d’involucrar a les persones a la Fundació mitjançant aportacions econòmiques o bé, fent-se voluntari. Hi pot participar gent de qualsevol edat, que se sentin properes a les persones amb discapacitat intel·lectual i vulguin mostrar el seu suport i compromís. Així, les accions del voluntari estaran encaminades a facilitar la integració, desenvolupament i acceptació social de les persones amb discapacitat intel·lectual. Amb el suport i la col·laboració dels voluntaris, ASPASIM pot treballar en la millora constant de la Qualitat de Vida. D’aquesta manera, les persones amb discapacitat intel·lectual poder dur a terme els seus projectes de vida. En aquest sentit, els àmbits d’intervenció de la persona voluntària poden ser socials, d’atenció i acompanyament personal, així com de gestió, administració i assessorament.

Nou acord de col·laboració entre les entitats

Finalment, FAPEL trasllada el seu suport a la Fundació ASPASIM a través de les eines d’inclusió que aquesta última ofereix. Més concretament, ofereixen cursos presencials de classes teòriques de 20 hores, amb un seminari i diversos fòrums de discussió, reconegut pel Pla de formació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Els objectius d’aquests cursos són proporcionar una base de coneixement i les habilitats i actituds necessàries per a treballar amb persones amb discapacitat, trastorns de l’espectre autista (TEA) o altres trastorns que dificulten l’aprenentatge. Tots aquests coneixements facilitaran el treball individualitzat i interdisciplinari dels professionals a les escoles amb caràcter inclusiu envers els nens amb diferents discapacitats. D’aquesta manera, es connecten els objectius comuns de FAPEL i d’ASPASIM pel que fa a la integració a la societat de les persones amb discapacitat psíquica.