In NOTICIES

La Fapel ha enviat una carta de queixa al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en considerar que va haver-hi un diàleg que qüestiona els concerts educatius. Concretament, al capítol ‘Freud’, emès el passat 7 de novembre en el qual un dels personatges, Glòria, que interpreta a una professora de l’institut públic on està transcorre part de la trama, afirma que hi haurien de desaparèixer les ajudes públiques a les concertades, ja que reben “diners públics i privats a la vegada que nosaltres fem malabarismes per adaptar-nos als pressupostos tan ajustats”.
Considerem que aquest diàleg és un clar atac a la llibertat d’educació, consagrada pels drets humans i les lleis en vigor a Catalunya. A més, en aquest capítol es dóna per suposat que escoles d’iniciativa social tenen el mateix finançament per part de l’administració que les escoles de titularitat pública, quan realment no perceben ni el 40% del cost de la plaça escolar pública.

Des de la Fapel volem també fer una crida als mitjans a defensar el servei d’educació de Catalunya, tal com està definit a les nostres lleis, de manera que disposem com a país del millor sistema educatiu sigui tant de titularitat pública com d’iniciativa social, en un marc de llibertat i d’igualtat de condicions d’accés i d’oportunitats.