In NOTICIES

Davant la campanya barroera, ofensiva i fal·laç de la FAPAC, ens veiem en l’obligació d’adreçar-nos a totes les famílies per defensar novament el dret dels pares i mares a decidir el tipus d’educació que els donaran als seus fills, tal com proclama l’article 26 de la Declaració dels Drets Humans. Es fa pesat defensar el que és obvi, ja que només una greu ignorància o la mala fe poden ser les raons per atacar amb tanta malvolença el que és un dret humà, constitucional i estatutari, i vigent arreu del món civilitzat.

És lamentable que els pares i mares es vegin atacats en una de les seves decisions més elementals: la de triar l’educació dels seus fills. Som els pares i mares els primers educadors dels nostres fills, i part d’aquesta educació és, precisament, el respecte als altres independentment del que pensin o com exerceixin els seus drets. L’educació de la ciutadania comença amb aquesta actitud tan elemental, que fonamenta la convivència cívica.

Per defensar el model que cadascú prefereix per educar els seus fills, no cal desqualificar el que no triem. Seria suficient valorar allò que, veritablement, volem destacar i no pas menystenir o simplement insultar directament o indirectament aquells que pensen o actuen diferent legítimament.

La veritable democràcia l’hem de fonamentar en el respecte a les decisions alienes. Podem compartir-les o no, podem creure-hi o no, però el que no es pot és desqualificar i menysprear qui, legítimament i dins de les normes, no pensa com tu.

Celebrem que a casa nostra encara es pugui triar en llibertat l’escola i el model educatiu que cada família vulgui, i denunciem les iniciatives que pretenen fer desaparèixer la diversitat i la varietat educativa que gaudim ara mateix. Encara queda camí per recórrer, ja que hi ha famílies que volen triar models que l’Administració ha decidit no finançar per raons purament arbitràries, perjudicant greument aquest dret de les famílies a tenir la plaça escolar gratuïta que desitgen per als seus fills.

Desitgem que aquells que no creuen en la llibertat, en l’equitat i en la igualtat, deixin de parlar d’educació, doncs fan un flac favor a la construcció de la democràcia i del progrés social.

Animem a les Administracions Públiques a promoure el Servei d’Educació de Catalunya, que és ric i divers, a defensar el seu valor de pluralitat i de diversitat, i a finançar-lo suficientment per tal que l’equitat en l’accés i la llibertat de les famílies sigui veritablement una realitat.