In NOTICIES

Barcelona, 12 de setembre de 2016

Feliç curs 2016-2017

Repensar el sistema, donar suport a la innovació pedagògica, encarar la reforma horària i el finançament del Servei d’educació de Catalunya seran els quatre pilars de la nostra acció enguany. I com sempre, defensar la llibertat i els drets de les famílies per triar l’escola que vulguin per als seus fills, en igualtat de condicions.

La Fapel– Federació d’ Associacions de Mares i Pares de l’ Escola Lliure de Catalunya -, que representa a més de 140.000 famílies de l’escola concertada i privada no confessional, té com a objectiu defensar el dret, tan vulnerat actualment, dels pares a triar l’educació que desitgen que rebin els seus fills, donar la benvinguda a l’inici d’un curs ple de projectes i volem centrar la nostra tasca en favor dels drets i les llibertat en aquests quatre pilars concrets.

Per això, participarem molt activament des del Consell Escolar de Catalunya en el projecte “Ara és demà”, on volem aportar el nostre punt de vista sobre l’educació a Catalunya, amb la coherència de 30 anys de reivindicació i defensa d’un model plural i de qualitat, en un entorn de llibertat i equitat.

També donarem suport a tot el procés que sobre la innovació pedagògica bull al nostre país. Els pares i mares no en som els experts, però la nostra opinió i el nostre suport ha de ser indispensables per tal que les escoles i els mestres assumeixin definitivament les innovacions assenyades i necessàries per a l’entorn social i econòmic que vivim. En particular pararem atenció a l’educació inclusiva, a l’encara nonat decret i com volem el futur.

Igualment, donarem la nostra opinió sobre les reformes horàries, amb l’èmfasi sobre el fet que els pes de la conciliació de la vida familiar i laboral ha de recaure sobre tota la societat, no només o preferentment sobre l’escola. Els pares i mares tenim el dret principal i la obligació, per una banda dirigir i per l’altra col·laborar amb els mestres en el procés educatiu dels nostres fills i filles. I necessitem temps.

Finalment, seguirem treballant per la millora del finançament del Servei d’educació de Catalunya. Només així es pot garantir millor la pluralitat de projectes, de centres, de qualitat en el professorat i, fonamental, garantir l’equitat: l’exercici del dret i la llibertat dels pares a triar l’escola que desitgin, en igualtat de condicions.

Com sempre, la Fapel fa una crida a tots els pares i mares de Catalunya perquè s’impliquin personalment en la defensa del Servei d’Educació de Catalunya, pels atacs que arriben en contra de la llibertat i del bon finançament per a tots del model de concerts, pels atacs contra el dret dels pares i mares a ser els veritables primers educadors dels seus fills, i també per tenir el seny de no fer de les aules i l’escola un camp de batalla ideològic, polític o judicial.