In BANNER_HOME, NOTICIES
Celebrada al Col·legi de Fomento Canigó, aquesta jornada ha consolidat l’acte com el punt de trobada entre escoles, famílies i universitats de referència, amb la presència de més d’una vintena d’escoles de la província de Barcelona.

El Fapel University Day ha comtat amb 1800 alumnes preuniversitaris, provinents d’una vintena d’escoles, com Hemelin internacional, La Farga, Lleó XIII, La Miranda, Petit Estel la Nova, Escola Goar, Highlands School, Lycée Grançais Bel Air, Gresol International-American School, Fert Batxillerat, Reial Monestir de Santa Isabel, Col·legi Montclar, La Vall, entre d’altres. Aquesta edició s’ha celebrat al Col·legi de Fomento Canigó i ha consolidat l’esdeveniment anual com el punt de trobada entre escoles, famílies i universitats.

Organitzada per Fapel (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Escoles Lliures de Catalunya), aquesta VI edició del Fapel University Day a Barcelona s’ha projectat amb la mateixa intenció que les anteriors: establir una via de contacte directa i propera entre els centres universitaris i els futurs alumnes i les seves famílies; donant a conèixer la seva oferta, però, sobre tot, donant resposta a les preguntes acadèmiques, assessorant i motivant als alumnes en les seves eleccions de futur. Han estat prop de 40 les universitats que han conformat aquesta amplíssima oferta educativa i que han atès personalment tots els assistents. La jornada ha estat molt profitosa per a professors, pares, mares i alumnes de batxillerat i 4rt d’E.S.O., que s’han pogut informar, de manera personalitzada, sobre els estudis oferts per les universitats assistents, així com de programes d’ajudes i beques, plans d’estudis, acords internacionals, sortides professionals, notes de tall, etc.

L’amfitrió d’aquest any ha estat el Col·legi de Fomento Canigó, centre concertat trilingüe de Barcelona. Els seus trets principals són: Educació personalitzada, excel·lència educativa i identitat cristiana. A més, és Centre Preparador per als exàmens oficials de Cambridge i està entre els 20 millors col·legis d’Espanya per a aprendre anglès, segons el rànquing d’EF Education First auditat per PriceWaterhouseCoopers (PWC). També ha rebut el Cambridge English Achievement Award, un guardó de nivell estatal que atorga aquesta institució als centres educatius que destaquen per la bona preparació dels seus alumnes en els exàmens de Cambridge.

A la jornada ha assistit una llarga llista d’universitats com són: HULT International Business School, Istituto Marangoni di Milano, ESCI – School of International Studies, La Salle, ESADE Business & Law School, HTSI Sant Ignasi, Blanquerna (Universitat Ramon Llul), ESIC – Business & Marketing School, UPF – Universitat Pompeu Fabra, UNAV – Universidad de Navarra, UAB – Universitat Autònoma de Barcelona, UIC – Universitat Internacional de Catalunya, UPC – Universitat Politècnica de Catalunya, LCI Barcelona, BAU – Centre Universitari de Disseny, IQS – Institut Químic de Sarrià, Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, CEU- UAO Universitat Abat Oliba, , EAE – Business School, ELISAVA – Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, ESERP – Business School, HARBOUR.SPACE – Universitat de Tecnologia i Disseny de Barcelona, EPITECH – École de l’Innovation et de l’Expertise Informatique, Education First, IDEP – Escola de Disseny Gràfic, Fotografia i Moda, VATEL – International Business School Hotel & Tourism Management, EUSES – Escola Universitària de la Salut i l’Esport, TECNOCAMPUS Mataró-Maresme, EUNCET – Escola de negocis i direcció, OSTELEA – School of Tourism & Hospitality, IE University – Institut de l’Empresa, TEAM LABS – Campus d’innovació i emprenedoria, CETT – Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme, CUNEF – Colegio Universitario de Estudios Financieros de Madrid, Escola Universitària FORMATIC de Barcelona, etc.

Com les anteriors edicions, la jornada ha estat organitzada en dos escenaris simultanis: per una banda, s’ha disposat de diverses sales de conferències, en les quals les universitats han tingut uns minuts per poder fer una breu presentació del seu centre i dels seus programes d’estudis i beques. I, per l’altra banda, s’ha habilitat un espai per acollir una fira universitària, en què les universitats han preparat els seus estands per poder atendre de manera totalment personalitzada als estudiants, a les escoles i a les famílies interessades.