In BANNER_HOME, NOTICIES

Ens trobem, novament, en un moment molt interessant de la vida política i educativa a Catalunya. Els posicionaments d’una part de l’espectre polític de Catalunya contra l’ensenyament d’iniciativa social ens obliga a mostrar que més d’un terç de les famílies de Catalunya confien legítimament l’educació dels seus fills a escoles concertades. Per això, i des de fa ja molts anys, Fapel ha mantingut sempre converses amb grups polítics al Parlament de Catalunya. Aqustes reunions, han servit per traslladar-los la realitat d’aquestes milers de famílies. Són pares i mares que, en ús dels seus drets, opten lliurement (quan els deixen, en alguns casos) per escoles diferents a les promogudes per l’estat.

No és en contra de ningú, sinó en defensa dels nostres drets i llibertats.

No és per reclamar més del que correspon, sinó, justament, el que a dreta llei ens pertoca.

I és per això que darrerament Fapel s’ha reunit amb grups parlamentaris per tractar temes com la llibertat d’elecció de centre, el finançament del sistema, l’educació inclusiva i l’esdevenir de l’educació diferenciada… Doncs sembla que hi ha un relat en contra d’aquesta opció legítima  que també ha de ser, legal i constitucionalment, de lliure elecció i gratuïta per a tothom que la vulgui triar.

No ens cansarem de proposar els arguments i recordar que la LEC, l’Estatut, la LOE, la Constitució i els tribunals ens donen la raó. L’educació ha de ser universal, gratuïta, inclusiva de lliure elecció de centre. I naturalment de qualitat.

No es pot governar contra les persones ni contra els drets i llibertats universalment reconeguts.

També hem parlat de la segregació escolar, on som totalment involucrats a través de les comissions del Pacte contra la segregació. Però no podem deixar de recordar que cal equilibrar aquesta iniciativa amb la llibertat d’elecció de centre. La primera discriminació és l’infrafinançament de la iniciativa social, que acabem pagant els pares quan podem, i que l’equitat també passa per que l’escola inclusiva sigui una realitat. Només cal fer realitat les lleis. Si ens dotem de lleis per voluntat política, hem de ser capaços de complir-les. La resta són paraules buides.

Per això, Fapel porta la veu de 140.000 pares i mares al Parlament de Catalunya i ho seguirem fent. Continuem!

 

reunió fapel parlament fapel amb ciutadans

fapel amb ERC reunió fapel parlament 2

reunió fapel parlament 3