In BANNER_HOME, NOTICIES

inici curs escolar

Iniciem el curs escolar i sembla que comenci de nou el món. Deixem enrere un període llarg de vacances escolars i reprenem amb il·lusió la normalitat en la nostra tasca educativa.

És important comptar amb l’escola que escollim com al millor aliat en aquesta tasca d’educar els nostres fills. Hi hem de confiar, doncs el professorat de ben segur que és el millor per al nostre fill o filla en aquest moment.

Aquest nou curs escolar s’encetarà un bon debat sobre «el temps educatiu», i us convidem a participar dels debats (que en breu s’iniciaran al Vallès Occidental) i de la XXVII Jornada (16 de novembre) que el Consell Escolar està preparant.

Però estem en un moment que cal estar alerta. El departament està preparant dos decrets per regirar el context jurídic actual que afecta l’escola d’iniciativa social: un nou decret que ha de regular els processos d’admissió d’alumnes i un nou decret que ha de regular els concerts educatius.

En ambdós casos, i amb l’excusa de la lluita contra la segregació escolar, el departament té a l’horitzó la minva de la diversitat, de la pluralitat de centres i de caràcters propis que li són molestos per raons ideològiques. No val a badar.
Els textos dels decrets encara no són públics, però ens han manifestat les seves intencions. No és en va que continuen planificant la construcció de noves escoles quan la demografia va de baixa, per desgràcia per a Catalunya.

La solució: una millora del finançament

Creiem que la millor lluita contra la segregació, i contra la discriminació que patim els pares de l’escola concertada, és un millor finançament. A poc a poc, segurament, però entenem que ha de ser significativa en els pròxims anys. Quan els governs tenen prioritats, els recursos els troben, només cal voluntat política. I aquesta no la veiem.

Per això us animem a participar dels debats que als mitjans i a les xarxes s’enceten cada dia sobre aquestes temàtiques, i mantenir-vos alerta per tal que els nostres drets no siguin minvats. Ara que volem un país diferent, que no sigui a costa dels drets i llibertats dels nostres fills.