In NOTICIES

El passat 18 de març, el Síndic de Greuges, la Conselleria d’Educació de la Generalitat, més d’un centenar d’Ajuntaments, els grups parlamentaris de CatComú, PSC, ERC i JxCat i una vintena d’entitats educatives, entre elles FAPEL, van signar un pacte contra la segregació escolar.

Aquest pacte proposa un nou decret d’admissió per combatre un dels problemes més greus del sistema educatiu català i entrarà en vigor el curs escolar que ve (2019-2020). Entre algunes de les mesures que portarà aquest pacte serà establir una proporció màxima d’alumnes amb necessitats educatives específiques, la limitació de l’escolarització de matrícula viva en centres d’alta complexitat, la creació d’una oficina virtual d’escolarització o un protocol per fer front a les irregularitats durant el procés d’escolarització. Com diu el conseller d’Educació, Josep Bargalló, aquest pacte suposarà millores pedagògiques, socials i comunitàries i que no es podrien dur a terme si el món municipal i l’Educació no van de la mà.

A més, Bargalló ha afirmat que aquest pacte no es podria haver aconseguit sense el suport de les escoles concertades.

FAPEL va estar present i va firmar aquest Decret, ja que creiem en l’objectiu principal d’aquest acord, que no és un altre que el de garantir el dret a una educació de qualitat i accedir a ella en condicions d’igualtat.