activitats.jpg

Fapel organitza cursos, conferències i activitats per a famílies, AMPA i escoles:

  • Aula Fapel

És un espai de trobada on podem tractar de manera molt individualitzada aspectes molt actuals, mitjançant taules rodones, entrevistes etc.

 

  • Escola de pares

Fapel ofereix a les AMPA un servei d’Escola de Pares, que abasta des de conferències, fins a cursos complets per als pares, ja que són els primers educadors i formen part essencial de la comunitat educativa.

És per això que, amb l’objectiu de definir un projecte en el qual l’alumne sigui l’eix central, totes les parts implicades en l’acte educatiu (pares, professors i administració) han d’esforçar-se a dur a terme el seu propi projecte educatiu formant els seus fills, segons les necessitats i conveniències de cada etapa en el desenvolupament de la seva personalitat.

Des de Fapel, tenim el convenciment que la formació de pares i mares és essencial per educar els nostres fills amb eficàcia.

L’estructura de les sessions s’organitza per edats dels fills i les seves característiques, ja que és fonamental que les mares i els pares tinguem una formació per educar amb eficàcia. Els cursos són impartits per professionals de l’educació amb àmplia experiència (professors, pedagogs, psicòlegs, orientadors) i pares i mares de família.

La unitat entre família i escola és una eina importantíssima que multiplica el resultat educatiu. Aquest producte crea fidelitat entre les famílies amb l’AMPA i amb l’escola.

 

  • Premis Fapel

Amb els premis Fapel, es vol reconèixer la tasca de les AMPA, les persones, les entitats i les iniciatives que treballen per l’educació a Catalunya i per defensar la llibertat d’educació, especialment la dels pares i mares a l’hora de triar l’escola i el model educatiu que volen per als seus fills i filles. De la mateixa manera, amb aquestes quatre edicions de premis Fapel, s’ha volgut reconèixer la tasca de totes aquelles persones que van fundar i fonamentar aquesta organització i l’han fet créixer.


Premiats en la quarta edició dels premis Fapel –d’esquerra a dreta-: Alfons Cucurull (AMPA Canigó), Meritxell Ruiz (premi honorífic), Carles Capdevila (Diari Ara), Ana Sala (Fundació Aspasim), Ismael Palacín (Fundació Jaume Bofill), Pere Marquès (professor de la UAB), Gregori Romera (premi honorífic) i Lluís Carreras (AMPA Viaró)

 

  • Torre de Llibres

Què és?

Promogut per Xim I Xesca, plataforma de foment de la lectura i de millora de la comprensió lectora, volem fer una torre de llibres tan alta com la Sagrada Família de Barcelona.

Objectiu?

Que tots els nens i nenes, siguin de l’escola que siguin, s’animin a llegar d’una forma divertida i emocionant.

Qui?

Tots els alumnes de 6 a 12 anys que vulguin participar, a través de les escoles.

Com?

L’escola que s’hi vulgui apuntar només s’ha de subscriure al joc a través de la pàgina web www.ximixesca.com/torredellibres

Quan?

Del dia 5 d’abril al 15 de juny de 2016.

Quant?

La subscripció a l’acció és gratuïta.

Funcionament?

Quan una escola vulgui que els seus alumnes participin en la iniciativa s’haurà d’apuntar a través de www.ximixesca.com/torredellibres i indicar el nom de l’escola i el nom de la persona que coordinarà l’acció dins de l’escola. Cada setmana el coordinador o coordinadora de l’escola, amb ajut dels alumnes lectors, comptarà els llibres que s’han acabat de llegir durant aquella setmana i ho comunicarà a Xim i Xesca a través de la web www.ximixesca.com/torredellibres.

Seguiment?

La informació sobre l’evolució de la torre de llibres es publicarà setmanalment a: www.ximixesca.com/torredellibres